trans

HEALTHY SCHOOL OF THE FUTURE

The project is placed on south of Rotterdam, Overijselsestraat. This type of school design is unique in the world.

This futuristic school has a ramp on which children can climb during and after the school hours. This shape remind us the mountain. When you are on top of the building you can enjoy the view of city Rotterdam. The school is the hart of the district. Residents can use one part of the school after the lessons are finished. It has also two bridges to connect the sqaures. In the middle of this semi triangle shape in plan, there is a garden to play for children.

This school has also organic interior.

The facade delivers minimum 33% extra sun energy. The facade is made from the aluminium panels and the glass with solarpanels.

LOCATION

Rotterdam, Netherlands

CLIENT

Gemeente Rotterdam

YEAR

2018

STATUS

In gesprek

PROGRAM

-

PROJECT ARCHITECT

Lilly Tarantino

TEAM

Noemi Asciutto

COLLABORATORS

Visual Artist: Ludovico Palmeri